Karaokelaitteista
Miten kytken Singan äänentoistolaitteisiin ja mitä laitteita tarvitsen täydelliseen karaokekokemukseen kotioloissa?
Miten kytken Singan äänentoistolaitteisiin ja mitä laitteita tarvitsen täydelliseen karaokekokemukseen kotioloissa?

Singan ja karaokelaitteiden asennus

D
Written by Daniella Lassas
Updated over a week ago

Jos haluat, että karaokelaulu kajahtaa mahdollisimman kuuluvasti, tarvitset Singan lisäksi mikrofonin ja äänenvahvistuslaitteet. Yleisin laulumikrofoni on ns. dynaaminen kapulamikrofoni. Riittävän laadukkaan ja kestävän mikrofonin lauluharrastukseen saa alle 100 eurolla. Suosittuja merkkejä ovat mm. Shure, AKG ja Sennheiser.

Mikrofoni ja karaokemusiikkia soittava laite pitää myös kytkeä johonkin: tarvitset siis jonkinlaisen mikserin ja äänentoiston. Mikrofonia ei voi kytkeä suoraan televisioon tai äänentoistoon. Mikrofoni kytketään aina mikseriin, jossa säädetään sen äänenvoimakkuutta, äänenväriä ja mahdollista kaikuefektiä sekä taustamusiikkia. Miksereitäkin on monenlaisia ja kotikaraokeen sopivimmat ovat melko edullisia hinnaltaan sekä yksinkertaisia käyttää.

Täydelliseen Singa-kotikaraokeen tarvitset nämä neljä asiaa:

1. Puhelin, tabletti tai tietokone, joka soittaa Singaa

2. Televisio tai muu näyttö ja tarvittava kaapeli Singan kytkemiseksi siihen (HDMI-kaapeli läppäriltä telkkariin sekä mahdollinen adapteri iPadille)

3. Mikrofoni(t) ja mikseri sekä niiden tarvitsemat johdot (XLR-kaapeli)

4. Äänentoisto, esimerkiksi erilliset aktiivikaiuttimet tai kodin viihdejärjestelmä

Näin kytket karaokelaitteiston:

1. Karaokelaitteen (esim. puhelimen tai tietokoneen) ääni kytketään mikseriin omaan kanavaansa RCA-kaapelilla ja kuva HDMI-kaapelilla televisioon.

2. Mikrofonit kytketään mikseriin omiin kanaviinsa XLR-kaapelilla.

3. Mikserissä säädetään mikrofonien keskinäinen äänenvoimakkuus ja tehdään muuta äänen hienosäätöä.

4. Mikseristä ulos tuleva ääni kytketään äänentoistojärjestelmään/kaiuttimeen.

Huomioithan! Jos käytät Singaa Android-TV:n tai Apple-TV:n kautta, pitää sinun kytkeä televisiosta tuleva ääni mikseriin. Mikrofoniäänen lähettäminen suoraan televisioon erilaisten Bluetooth-järjestelmien kautta ei ole suositeltavaa, sillä äänenvoimakkuuksien säätäminen on hankalaa ja Bluetoothin aiheuttaman viiveen vuoksi itse laulaminen vielä hankalampaa.

Voit tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin ja valmiisiin karaokesetteihin yhteistyökumppaneidemme sivuilla. Lisää tietoa täältä

Kurkkaa tästä myös artikkelimme aiheesta.