Skip to main content
All CollectionsSinga AsiakastukiMaksaminen ja maksuvälineet
EU:n maksupalveludirektiivi ja vahva tunnistautuminen
EU:n maksupalveludirektiivi ja vahva tunnistautuminen

Maksupalveludirektiivistä ja maksamisen turvallisuudesta

D
Written by Daniella Lassas
Updated over a week ago

Euroopan unionin toinen maksupalveludirektiivi (PSD2, Payment Service Directive) astui voimaan syyskuun puolessa välissä. Muutoksen myötä vahvasta tunnistautumisesta tulee pakollista kaikessa sähköisessä maksamisessa.

Mikä on PSD2?

Euroopan unionin toinen maksupalveludirektiivi (PSD2) tuli voimaan 14.9.2019. Sen myötä digitaalisille maksuille asetettavat turvallisuusvaatimukset tiukentuivat. Uuden maksupalveludirektiivin tarkoituksena on parantaa maksamisen turvallisuutta ja kuluttajansuojaa. Lue lisää täältä.

Mitä tarkoittaa vahva tunnistautuminen?

Vahva tunnistautuminen tarkoittaa henkilöllisyyden todentamista tehdessäsi ostoja tai tilauksia sähköisesti. Tämä voi pankista riippuen tarkoittaa esim. tunnistautumista pankin mobiilisovelluksella tai pankkitunnuksilla.

Miten uusi maksupalveludirektiivi vaikuttaa ostoihin?

  • Kaikkien sähköisesti tehtyjen tilausten tai ostojen kohdalla saatat joutua käymään läpi lisävaiheita vahvistaaksesi henkilöllisyytesi. Myös maksutavan muuttaminen edellyttää vahvaa tunnistautumista. 

  • Jatkossa kaikki yli 30€ ostokset ja joka 6. ostos vaativat vahvan tunnistautumisen.

Miten uusi maksupalveludirektiivi vaikuttaa Singa Premium -tilauksiin?

  • Jatkossa Singa Premium -tilauksen uusiutumisen yhteydessä saatetaan edellyttää vahvaa tunnistautumista. 

  • Tämä tarkoittaa sitä, että vähintään joka kuudennen maksun kohdalla saat maksunvälittäjältä pyynnön vahvistaa henkilöllisyytesi. Tämä koskee myös jo aiemmin aloitettuja Singa Premium -tilauksia, ei vain uusia tilauksia. 

  • Jos vahva tunnistautuminen vaaditaan tilauksen uusiutumisen yhteydessä, lähetämme sinulle sähköpostitse pyynnön ensimmäisen kerran noin viikkoa ennen tilauksen uusiutumisajankohtaa. Vahvistuspyyntö ja linkki vahvistukseen näkyy myös tilisivullasi, kun olet kirjautuneena Singan selainversioon. 

  • Suosittelemme, että käyt tekemässä vahvistuksen mahdollisimman pian, jotta tilauksesi jatkuu ilman keskeytyksiä. Jos emme saa vahvistusta maksulle, emme pysty uusimaan tilausta ja tämä johtaa tilauksesi päättymiseen. Tällöin tilauksesi siirtyy automaattisesti Singan ilmaisversioon.

Did this answer your question?