1) Redigera låttexten så att den passar Karaoke

Karaoke använder inte skiljetecken. Vänligen ta bort alla punkter, kommatecken, frågetecken och utropstecken och även citattecken.

Dela upp texten i rader som är lätta att läsa. En typisk radbrytning är efter en fras.

Vi rekommenderar att du delar upp långa fraser så att det finns cirka 30 tecken per rad. Singa visar längre rader, men låttexten kan endast skalas av onödigt lite. För korta rader kan å andra sidan vara för snabbt att sjunga, eftersom vyn vanligtvis har tre rader åt gången. Givetvist, om ordet sjungs under en längre tid, kan det också vara bara ett ord per rad. Vi rekommenderar att du sjunger några av dina favoritlåtar med Singa först för att få idén.

Lyssna på den ursprungliga sången medan du redigerar låttexten. Ta bort eventuella extra ord som den ursprungliga solisten inte sjunger och lägg till viktiga adlibs som ooh, yeah eller woo-hoo.

2) Med din valda programvara kan du synkronisera texten med den sjungna versionen

Singa har stöd för alla dessa olika filformat: .srt, .txt, .lrc, .xml och .mid.

Det finns flera olika programvaror du kan använda för text synkronisering. Här presenterar vi några av dem och hur man använder dem för att skapa en synkroniseringsfel som fungerar i Singa.

När du har lärt dig hur du använder din valda mjukvara, kommer synkronisering av karaoke vara snabbt och roligt!

Notera! Om du har någon annan programvara än de som listas här, kontakta oss först för att kontrollera om formatet på ditt program är kompatibelt med Singa.

Did this answer your question?