All CollectionsSinga HjälpKaraoke Låtar
Backing vocals och support vocals i Singa karaoke

Varför har vissa låtar backing- eller stödsång, och hur kan de användas på ett effektivt sätt?

N
Written by Natalie
Updated over a week ago

Backing vocals, som du vanligtvis hör under refrängen i låtar, är sångspår som läggs till av karaokeproducenten innan låten skickas vidare till oss. Den här typen av sångspår kan i allmänhet inte stängas av. Du kan lyssna igenom de olika versionerna av en låt för att hitta den du gillar bäst.

Vissa låtar innehåller också en Support vocals-funktion, helt enkelt kallad Vocals within Singa. Det innebär att det finns ett sångspår genom hela låten, vilket ger dig stöd, t.ex. om du ännu inte är bekant med låten och vill öva. Se nedan för steg om hur du slår på/av den här funktionen.

På en mobil enhet:

Öppna den låt du vill sjunga och tryck på Settings (Inställningar) i det övre vänstra hörnet. I Inställningar kan du aktivera Stöd för sång och ändra inställningarna för Live Mic samt pitch.

I webbläsarversionen:

1. Välj den låt du vill sjunga. Du kan ändra sången i en låt från menyn Inställningar i det nedre högra hörnet av karaokespelaren

2. Du kan välja låtversion, slå på Support vocals och även ändra tonhöjd.

Inställningarna sparas automatiskt utan en separat Spara-knapp.

Apple TV:

Öppna appen och gå till Song Settings. Välj först önskad pitch och sedan kan du bestämma om du vill aktivera Support vocals eller inte.